100 de botoşăneni nu şi-au plătit nicio factură de la înfiinţarea Nova Apaserv. VEZI ce decizie va lua conducerea operatorului de apă

0
419

cirlan nova apaserv

Noul operator de apă a început să funcţioneze în urmă cu aproximativ trei ani şi jumătate. De atunci, aproximativ 100 de botoşăneni consumă apă zi de zi dar nu au achitat niciun leu. Unii dintre aceştia au ajuns la datorii de zeci de milioane de lei.

Reprezentanţii Nova Apaserv susţin că aproximativ 100 de botoşăneni au câte 45 de facturi neachitate dar cu toate acestea beneficiază în continuare de apă. Ei nu permit dbranşarea dar nici nu îşi achită datoriile. „Am aproximativ 100 de persoane care nu au plătit nicio factură de când s-a înfiinţat Nova Apaserv. Au câte 45 de facturi neplătite. Ăia nu au plătit nici pe Apa Grup”, a precizat Gabriel Cîrlan, directorul genral al Nova Apaserv.

Cei 100 de rău platnici au fost acţionaţi în judecată dar procesele durează foarte mult, timp în care ei beneficiază de apă la robinete. Lucrurile nu se clarifică nici după finalizarea proceselor iar în momentul de faţă conducerea Nova Apaserv încearcă o nouă variantă de recuperare a restanţelor.

„Avem peste 200 de procese pe rol dar durează foarte mult. Programează termenele pe la toamnă sau anul viitor. Unele procese s-au finalizat şi au ajuns în procedură de executare silită dar executorul nu are ce să-i ia. Nu poţi să-i vinzi apartamentul. Trebuie să aibă datorii de peste 100 de milioane ca să îi scoţi apartamentul la vânzare. Acum încerc să aflu unde lucrează fiecare pentru a le pune poprire pe salariu”, a mai spus directorul general al Nova Apaserv.