22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

10 suporteri botoşăneni au interdicţie la meciul între echipele F.C.Botoşani – C.S.U.Craiova

jandarmi intrare stadion

De la începutul anului 2016, jandarmii botoşăneni au aplicat nouăsprezece sancţiuni contravenţionale în valoare de 3500 de lei pe timpul misiunilor de asigurare a ordinii şi liniştii publice la competiţiile sportive organizate în judeţul Botoşani.

Nouă suporteri ai echipei F.C. Botoşani au primit, pe lângă amendă, sancţiunea complementară de interzicere a accesului pe stadioane la meciuri de fotbal pentru perioade de 6 sau 12 luni.

Celor nouă li se adaugă un suporter care a primit interdicţie şase luni, pentru încălcarea prevederilor legii nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, la un meci disputat pe Stadionul municipal Botoşani în luna noiembrie a anului trecut.

În total, zece fani ai echipei gazdă şi un suporter craiovean au în vigoare măsura interzicerii accesului pe stadion la meciul care se va disputa luni, 16 mai a.c., începând cu ora 20.30, între echipele de fotbal F.C.Botoşani şi C.S.U. Craiova.

Conform prevederilor legale, dacă o persoană căreia i s-a aplicat sancţiunea contravenţională complementară a interzicerii accesului la unele competiţii sau jocuri sportive este depistată de jandarmi în arena sportivă unde se desfăşoară o competiţie sau un joc sportiv de natura celor pentru care s-a dispus interdicţia, această faptă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA