Miercuri, Aprilie 23, 2014
   
TEXT_SIZE

Simulare de acţiune în caz de cutremur la Grădiniţa 4 din Botoşani

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

 

News În cadrul unui proiect “Triunghiul vieţii vă salvează la cutremur”, preşcolarii de la Grădiniţa nr. 4 Botoşani, cadrele didactice şi personalul auxiliar din unitate, sub atenta îndrumare a  plutonerilor Adăscăliţei Bogdan şi Lupu Cristina de la ISU “Nicolae Iorga” Botoşani au participat astăzi la o acţiune de alarmare şi evacuare în caz de cutremur.

A fost o acţiune atractivă pentru copii şi totodată extrem de utilă. Reprezentanţii ISU au sfătuit copiii cum să acţioneze în cazul producerii unui seism major. Şi se aşteaptă ca după aceste acţiuni copiii să capete deprinderi pentru a acţiona în astfel de situaţii. Activitatea a constat în pregătirea preşcolarilor privind modul de comportare premergător pe timpul şi după producerea unui cutremur. Activitatea a fost atât practică cât şi teoretică. Scenariile exerciţiilor au presupus apariţia şi gestionarea diverselor situaţii de urgenţă ce se pot ivi în urma unui cutremur, urmărindu-se în principal perfecţionarea deprinderilor personalului de conducere, ale cadrelor didactice şi ale elevilor, privind activităţile de evacuare.

„Am simulat un început de cutremur. Cel mai important lucru este să nu se creeze panică, trebuie păstrat calmul şi să se aştepte indicaţiile cadrelor didactice. Grădiniţa nu se evacuează dacă mai sunt mişcări seismice. Elevii trebuie să rămână în sălile de clasă şi să se adăpostească sub elementele de rezistenţă, grinzi, tocuri de uşi, bănci”, au declarat reprezentanţii ISU, plutoner Cristina Lupu şi Adăscăliţei Bogdan.

“Deşi copiii văd aceste simulări ca pe un joc, ele sunt de fapt o lecţie practică foarte valoroasă şi o pregătire pentru situaţiile din viaţă. Sperăm să nu fim nevoiţi să punem în aplicare ceea ce vom învăţa în cadrul acestor exerciţii, însă este important să ştim ca şi în aceste cazuri de urgenţă, disciplina ne poate salva”, spune prof. Nela Miron de la Grădiniţa nr. 4 Botoşani.

This content has been locked. You can no longer post any comment.

Who's Online

Avem 1082 vizitatori online

google-site-verification: googlec30e53751bb816a8.html

Anunţ Consiliul Judetean

DJDP Botoşani informează faptul că menţine şi în  luna aprilie restricţiile de circulaţie şi tonaj instituite pe drumurile judeţene în luna martie, astfel:

  • pe DJ 297 din DN 29C localitatea  Blândeşti până în localitatea Todireni restricţie de tonaj de 12 to;
  • la ieşirea din loc. Suliţa, km 11+500 din cauza unor probleme tehnice la pod sunt  restricţii de viteză de 30kmh şi este montat indicator drum îngustat.

ANUNŢ LOCATIVA

SC Locativa SA anunță publicul interesat că efectuează cu personal autorizat următoarele tipuri de lucrări:

  • curățat coșuri fum
  • reparații și construire sobe
  • reparații instalații electrice
  • reparații instalații sanitare

Pentru comenzi și relații sunați la tel 0231.532.273

  • de luni – joi, orele 08.00 – 16.30,
  • vineri , orele 08.00 – 14.00.

Anunt Urban Serv

ANUNTURI BOTOSANI

VIDEONEWS

FOTO NEWS

Curs Valutar