banner ad
banner ad
/

SUPERCUPA ROMÂNIEI se va juca la Botoşani

| 27 iunie 2017

nocturna botosani

Supercupa României se va disputa pe stadionul municipal din Botoşani. Este decizia Comitetului Executiv al FRF, care a programat partida FC Viitorul – FC Voluntari, de pe 9 iulie, pe arena de 7.782 de locuri. Stadionul a fost renovat, prima dată, în 2008, când a avut 10.000 de locuri, iar apoi în 2014, la un an după promovarea echipei locale, în premieră, în primul eşalon, când stadionul a primit şi o instalaţie de nocturnă şi i s-a redus numărul de locuri.

Atât FC Viitorul, cât şi FC Voluntari îşi vor putea trece în palmares, pentru prima dată, acest trofeu. Viitorul e campioana Ligii 1, titlu câştigat, în premieră, la 8 ani de la înfiinţare, în timp ce FC Voluntari, club înfiinţat în urmă cu 7 ani, a câştigat Cupa României, după ce a învins campioana din sezonul trecut al Ligii 1, Astra, la penalty-uri.

Stadionul din Botoşani a găzduit chiar şi un meci între echipe naţionale, în august 2010, când naţionala de tineret a României a ratat calificarea la Campionatul European din 2011, după 0-0 în meciul de baraj cu Anglia.

Arena a fost pe lista Companiei Naţionale de Investiţii, în 2015, când s-a discutat modernizarea sa. S-au luat în calcul trei proiecte, sistate momentan, iar realizarea stadionului ar fi costat cel mult 18 milioane de euro şi ar fi beneficiat de 12.000 – 18.000 de locuri.

Sursa: Digisport

Tags: , , , ,

Category: Sport, stiri

Comments are closed.

shared on wplocker.com