banner ad
banner ad
/

Terase interzise pe Pietonalul Unirii. Sute de milioane pierdute de primărie şi agenţii economici

| 4 aprilie 2017

unclevic

Agenţii economici nu mai primesc autorizaţie de la primărie pentru amplasarea de terase pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoşani. După mai mulţi ani în care terasele au funcţionat şi în care s-au organizat tot felul de manifestări, inclusiv târguri, dintr-o dată s-a constatat că nu se mai poate, că a fost un proiect european, că pietonalul încă este în garanţie.

Trei agenţi economici care în anii trecuţi au avut amplasate terase pe Pietonalul Unirii, au solicitat autorizaţii şi pentru vara aceasta şi erau dispuşi să plătească sute de milioane de lei vechi pentru concesionarea terenului. Surprinzător, răspunsul a fost negativ chiar dacă bugetul primăriei este unul care abia ajunge pentru salarii şi cheltuielile de funcţionare. Viceprimarul Marian Murariu susţine că Pietonalul Unirii este încă în garanţie şi că reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est au interzis astfel de activităţi.

“Mi-aş dori să fac din Pietonalul Unirii, un pietonal modern, plin de terase, cum se întâmplă în alte oraşe din România cât şi din occident. Am cerut un punct de vedere de la Serviciul Patrimoniu care mi-au comunicat că au primit un email de la Agenţia Nord Est prin care li se spune că nu avem voie să desfăşurăm activităţi generatoare de venit pe acest pietonal. I-am rugat pe colegii de la Patrimoniu să revină, să le retrimită un email celor de la ADR Nord Est prin care să le ceară să se răzgândească şi să permitem agenţilor economici să-şi desfăşoare activitatea iar noi să putem încasa bani, bani care ne prind foarte bine în condiţiile unui buget foarte mic”, ne-a declarat viceprimarul Marian Murariu.

Pietonalul Unirii era în garanţie şi anul trecut, şi acum doi sau trei ani. S-au amenajat terase, s-au organizat târguri şi tot felul de evenimente. Nimeni nu s-a sesizat atunci, primăria a încasat bani de la agenţii economici şi nu a fost niciun fel de problemă.

“Într-adevăr, în anii anteriori au funcţionat terasele. O să mai am discuţii cu şeful de la Patrimoniu şi să vedem cum putem rezolva problema. Nu înţeleg de ce în alte municipii se poate iar la noi nu. Mi-aş dori să fie şi la noi ca în Centrul Vechi din Bucureşti”, a mai spus viceprimarul Marian Murariu.

Cert este că terasele de pe Pietonalul Unirii nu vor fi deschise prea curând. Chiar dacă reprezentanţii ADR Nord Est se vor răzgândi, tot va mai trebui o perioadă pentru aprobarea concesiunilor, semnarea contractelor şi celelalte formalităţi. În tot acest timp, primăria va pierde sume importante de bani.

Tags: , , ,

Category: Administratie, Economic, stiri

Comments are closed.

shared on wplocker.com